Događanja

Događanja

Kirvaj s daškom prošlosti

Društveni i kulturni život Novske značajno se mijenja krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Zato u gradsko parku niče Novska iz nekog drugog vremena. 120 glumaca donosi program i vraća žive slike ponosne prošlosti.

Žurfixi u hotelu Knopp, can can plesačice u krčmi Gjure Gaića, poštar koji je prvi uveo telefon, žandari koji prave reda po ulicama, djeca koja se igraju, žene na prelu, nastava u školi, obrtnici, gatara koja proriče budućnost samo su neke od lica koja posjetitelji mogu sresti.

Često čujemo da se nekad bolje živjelo, to ne znamo, ali znamo da zabave nije manjkalo. Slavonske pjesme, zvuci tamburice, delicije slatke i slane, ono su čega ni prije, a ni na Lukovu u Novskoj neće manjkati

Pridružite nam se u šetnji mini Novskom

Tamburaško poslijepodne

Tamburaško poslijepodne na Lukovu u Novskoj održava se dva dana, 14. i 15. listopada u gradskom parku u vrijeme trajanja jedinstvenog dnevnog programa gdje ćete moći doživjeti novljansku povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća!

Dva dana na glazbenoj pozornici izmjenjivat će se tamburaški sastavi, a program će se završiti uz hitove ,,Slavonija moja mila”, ,,Bećarsko srce” i ,,Pogledi sa starih kapija” TS Berde Band. U subotu, 14. listopada nastupaju Žute dunje od 12:00h i Cure iz centra od 15:00h, u nedjelju 15. listopada nastupaju TS Vazda od 12:00h i TS Ambar od 15:30h, a Berde Band od 19:00h!

Muški i ženski plac

Novljanski pčelari po kvaliteti su u samome vrhu, kulenari već niz godina osvajaju nagrade s poznatih slavonskih kulenijada, naši šljivari godinama peku najbolju rakiju!

Na muškom i ženskom placu predstavlja se mnoštvo obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga koje izlažu svoje proizvode.

Muški i ženski plac otvoren je za one koji prodaju, kupuju ili samo gledaju! Nadamo se da je ipak najviše onih koji kupuju! Široka lepeza domaćih proizvoda nalazi se na svakom štandu, a uz tebe sajam obilaze i mnoge lutalice… Prepoznat ćeš ih kad ih vidiš!

Medeni vlak na Lukovo u Novskoj

Medeni vlak na Lukovo u Novskoj ove godine vozi 14. i 15. listopada iz smjera Zagreb – Novska po promotivnoj cijeni (8,58 €), ali i po prvi put iz smjera Vinkovci – Novska, također po promotivnoj cijeni (11,16 €).

Posjeti program najvećeg kirvaja s daškom prošlosti! 14. i 15. listopada te doživi Novsku s početka prošlog stoljeća.

Jedinstven doživljaj koji privlači cijelu Slavoniju i oživljava tradiciju!

Iće i piće

Bogata ugostiteljska ponuda očekuje sve posjetitelje Lukova u Novskoj! Domaće rakije, medice, ali i dobrog fiša i gulaša neće nedostajati, dok će se u prikazima starinskih običaja peći kobasica i slanina kojoj nitko ne može odoljeti. Znamo da kirvaj je tu kad kobasice zamirišu u seoskom dvorištu, kad se sa svakim nazdravi!

Koncerti

Novljani i glazba su kao prst i nokat. Ne mogu jedno bez drugoga. Zato je Lukovo u Novskoj nezamislivo bez dobrih koncerata… Posebnu pozornost privlače oni kojima završava svaki dan programa, a na kojima nastupaju velika glazbena imena Hrvatske…

Do sada su pučke veselice pripremili Jelena Rozga, Crvena jabuka, Nina Badrić, Zvonko Bogdan, Ivan Zak, Neno Belan, Magazin, Miroslav Škoro, Marijan Ban i Daleka obala, Gazde, Slavonija bend, TS Fijakeri, Giuliano i Diktatori, Gazde, Cecilija, Žak Houdek i brojni drugi!

Na Lukovu u Novskoj 2023. godine zabavlja nas rock ikona Željko Bebek i Ljubavnici, glazbena diva Doris Dragović i Klapa Kampanel, a na tamburaškom poslijepodnevu se izmjenjuje pet tamburaških sastava od kojih je jedan i poznati Berde Band! Pratite program i saznajte sve detalje na vrijeme!